‘Woord houden’ – Verkiezingsprogramma 2023-2027

29 september 2023

De SGP gaat met de oproep ‘Woord houden’ de verkiezingen in. Dat vertelde lijsttrekker Chris Stoffer op vrijdag 29 september in perscentrum Nieuwspoort, waar onze partij haar verkiezingsprogramma presenteerde. Daarbij heeft de SGP drie speerpunten: hart voor kwetsbaar leven, focus op familie en pal voor veiligheid.

De oproep ‘Woord houden’ verwijst naar het Bijbelse kompas van de partij en de manier waarop we met elkaar omgaan. Het betekent naast het vasthouden aan de klassiek-christelijke uitgangspunten ook dat je weet wat je aan elkaar hebt. Het is het waarmerk van de SGP: een duidelijke koers, een vertrouwd en betrouwbaar geluid in een verward en versplinterd politiek Den Haag.

Bij de speerpunten ‘hart voor kwetsbaar leven’, ‘focus op familie’ en ‘pal voor veiligheid’ gaat het achtereenvolgens om het leven zelf, hoe mensen met elkaar samenleven en dat wat nodig is om te kunnen leven.

In de persconferentie reikte voorzitter van de verkiezingsprogrammacommissie Ardjan Boersma het programma uit aan partijvoorzitter Dick van Meeuwen en lijsttrekker Chris Stoffer.

SGP-voorzitter Van Meeuwen: “Er is veel in beweging in ons politieke landschap. Ook in onze top-5. Ik ben blij met het team dat gekandideerd staat. Met vertrouwen gaan we de campagne in. We presenteren een verkiezingsprogramma dat aansluit op actuele uitdagingen, waarbij we blijven staan voor politiek op basis van Bijbelse normen en waarden. Daar is het land altijd goed mee af!”

Stoffer lichtte de speerpunten van de SGP-campagne toe. Opvallend punt daarin is de inzet voor een fatsoenlijk bestaansminimum, waarbij de SGP noemt: halvering van de kinderarmoede, onder andere door een vereenvoudigde kinderbijdrage in te voeren.