Aandacht voor laaggeletterdheid

28 november 2023

Op televisie is veel aandacht voor laaggeletterdheid. Zo is er het programma ‘Leven Zonder Letters’. Daarin volgt Frans Bauer 12 laaggeletterden. En in het programma Duidelijke Taal onderzoekt Loes Luca wat het betekent om laaggeletterdheid te zijn. De hoofdpersonen worstelen met het vinden van hulp en zorg, sociale contacten en hun financiële situatie. Alle afleveringen van beide tv-programma’s zijn terug te zien via de website NPO(externe link).

Wilt u meer weten over laaggeletterdheid of bent u op zoek naar hulp voor uzelf of anderen? Bezoek eens het DigiTaalhuis in de bibliotheek in Middelharnis. Zij kunnen helpen met het leren of verbeteren van de Nederlandse taal, rekenen of digitale vaardigheden. Het DigiTaalhuis houdt wekelijks spreekuren op dinsdagochtend en vrijdagmiddag. U kunt er zonder afspraak terecht.

Samen zetten we ons in om meer mensen mee te laten doen in de samenleving.