SGP blijft tweede partij op Goeree-Overflakkee

23 november 2023

De SGP blijft op Goeree-Overflakkee bij de Tweede Kamerverkiezingen de tweede partij. Net als het landelijk beeld werd de PVV met 28,3% de grootste partij. De SGP volgt met 15,1%. De opkomst was hoger dan in 2021. In totaal bracht 83.3% van de stemgerechtigde inwoners een stem uit. Dat was meer dan in 2021, toen 82,6% naar het stembureau ging. De SGP is dankbaar voor dit resultaat. ‘We zien dat we te midden van al de verschuivingen een stabiele partij zijn, met een trouwe achterban. We danken dan ook de kiezers op ons eiland voor hun stem en steun’, aldus de eilandelijke SGP-campagneleider Peter Grinwis.

Ook de nieuwe SGP-lijsttrekker Chris Stoffer is dankbaar voor het resultaat: ‘Het beeld dat de SGP zich handhaaft tijdens deze politieke aardverschuiving is opnieuw bevestigd. En dat we er in totale stemmenaantal (+1700) op vooruitgaan is ronduit bemoedigend. Daar ben ik heel dankbaar voor!’ De SGP mocht haar drie zetels behouden. Zoals het er nu naar uitziet zullen Chris Stoffer, Diederlk van Dijk en André Flach de komende periode de achterban van de SGP mogen vertegenwoordigen in de Tweede Kamer.

Ten opzichte van de Provinciale Statenverkiezingen boekte de SGP op het eiland een stemmenwinst van 184. Als je kijkt naar de winst van PVV, NSC en BBB op ons eiland (+11.284 stemmen) gaat de SGP t.o.v. TK2021 ‘slechts’ 172 stemmen achteruit en blijft daarbij de tweede partij op het eiland. Bij de vorige verkiezingen in 2021 was de VVD de grootste.