SGP vraagt weer aandacht voor garnalenvisserij Voordelta

24 november 2023

Deze week ontvingen we weer zorgelijke signalen vanuit de vissers in de Voordelta. In een krantenartikel van het Reformatorisch Dagblad werd gesteld dat de garnalenvissers in het zuidwesten ten einde raad zijn om de dreigende sluiting van het visgebied. ‘Als die maatregel doorgaat, kunnen ze hun bedrijven opdoeken’, aldus regionaal visserijbestuurder Eddy Sinke uit Yerseke. Ook visserijondernemer Evert de Blok uit Stellendam, die in maart een brandbrief bij koning Willem-Alexander bezorgde, bevestigt de noodsituatie. Inmiddels heeft scheidend SGP Tweede Kamerlid Roelof Bisschop vragen gesteld aan de verantwoordelijke demissionaire ministers.

Afgelopen zomer trok de lokale SGP-fractie ook al aan de bel bij wethouder van Putten. ‘Het zorgelijke signaal is direct gedeeld met onze Tweede Kamerfractie met het verzoek om hun invloed op landelijke niveau (opnieuw) aan te wenden. Het bestaansrecht van onze vissers is belangrijk!’, zegt SGP-raadslid Adriaan Kasteleijn.