26-01 | SGP-Europarlementariër in gesprek over duurzame toekomst van landbouw en visserij op Goeree-Overflakkee

15 januari 2024

SGP-Europarlementariër Bert-Jan Ruissen bezoekt op D.V. vrijdag 26 januari Goeree-Overflakkee. In een interactieve bijeenkomst zal hij ’s avonds spreken over een duurzame toekomst voor de landbouw en visserij. In de middag zal hij samen met een delegatie van SGP-Goeree-Overflakkee bezoeken afleggen bij het Visserij-innovatiecentrum in Stellendam en verschillende agrariërs op het eiland. Inwoners worden van harte uitgenodigd om het avondprogramma in het Prieel te Sommelsdijk bij te wonen.

De Europarlementariër zet zich al lange tijd in voor zowel landbouw als visserij. Boeren en vissers spelen een belangrijke rol in het beheer van onze natuur. De agrarische sector is een belangrijk onderdeel van onze economie. Een leefbaar platteland is mede het werk van de boeren, die er hun brood mee verdienen. Zij hebben ruimte, tijd en perspectief nodig om zich verder te ontwikkelen voor de toekomst.

Programma
Op vrijdag 26 januari zal eerst in de ochtend het Europese verkiezingsprogramma van de SGP worden gepresenteerd. Het werkbezoek en de bijeenkomst op Goeree-Overflakkee zijn de eerste in een reeks van bezoeken en bijeenkomsten in aanloop naar de verkiezingen. Een mooie gelegenheid dus om met Europarlementariër Ruissen in gesprek te gaan over diverse zaken die vanuit ‘Europa’ op ons afkomen. Op deze avond zijn ook vertegenwoordigers vanuit de agrarische sector, visserij, waterschap en gemeente aanwezig. Van harte uitgenodigd. De avond start om 19:45 uur.