Campagne ‘Fiets maximaal met 2 naast elkaar’

20 maart 2024

In maart en april wordt er op Goeree-Overflakkee extra aandacht gevraagd voor het maximaal met 2 personen naast elkaar fietsen. Het is natuurlijk verboden om met meer dan 2 naast elkaar te fietsen en het kan een bekeuring opleveren die kan oplopen tot € 129,-. En het is ook gevaarlijk.

Wanneer je met meer dan 2 naast elkaar fietst, is er minder ruimte en kunnen de sturen in elkaar raken. Dit kan leiden tot valpartijen. Ook worden tegenliggers en achteropkomend verkeer gehinderd. Wanneer, zeker op onze polderwegen, gemotoriseerd verkeer gaat inhalen kan de buitenste fietser geraakt worden met alle gevolgen van dien.

Soms is ook met 2 naast elkaar niet veilig en is het verstandig om even achter elkaar te gaan fietsen.

Met borden langs de wegen worden fietsers aan deze regel herinnerd zodat we samen kunnen werken aan de doelstelling van 0 verkeersslachtoffers in het verkeer.

‘2 naast elkaar’ geldt alleen voor fietsers. Snorfietsers en dergelijke mogen niet met 2 naast elkaar rijden.
Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid ook eens op de website Maak een punt van nul(externe link).