10-04 | SGP-bijeenkomst in Ooltgensplaat over ‘Israël in de knel’

3 april 2024

Op D.V. woensdag 10 april hoopt drs. J Schippers, directeur van de Guido de Bres Stichting, het wetenschappelijk instituut van de SGP te spreken over het thema: ‘Israël in de knel’. De bijeenkomst wordt gehouden in de zaal van de Gereformeerde Gemeente, Van Weelstraat 1 te Ooltgensplaat en start om 20:15 uur.

De lokale SGP-afdeling licht toe: “Op 7 oktober 2023 trof Israël een van de ergste terreuraanslagen in de moderne geschiedenis met bijna 1.200 doden, de meeste burgers, en 4.850 gewonden. Als reactie op de bloedbaden verklaarde Israël de oorlog aan Hamas. Zij deed dit met twee doeleinden: de eliminatie van de militaire capaciteiten en heersende macht van Hamas, en de veilige terugkeer van ontvoerde burgers en soldaten. Israël voert geen oorlog voor vergelding, maar doet het om in vrede te kunnen blijven leven. Het gaat in Nederland ‘echt de verkeerde kant op’, zei demissionair premier Rutte onlangs nog over de toename van het antisemitisme in het Westen.”

Na het referaat is er gelegenheid vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Na afloop is er tijd voor een informeel samenzijn met een hapje en een drankje.