Collegeleden brengen kennismakingsbezoek aan Hoppenbrouwers Middelharnis

23 mei 2024

MIDDELHARNIS  – Op dinsdag 7 mei bracht het college van B&W van Goeree-Overflakkee een kennismakingsbezoek aan Hoppenbouwers in Middelharnis. Bij deze bezoeken, die regelmatig plaatsvinden, maakt het college  kennis met de bedrijfsvoering van lokale bedrijven. Er werd ook gesproken over de urgente uitdagingen, zoals het tekort aan technisch personeel.

Het college, aangevuld met enkele directieleden, bezocht de vestiging van Hoppenbrouwers aan de Industrieweg in Middelharnis. Deze vestiging richt zich onder meer op het ontwerpen, bouwen en implementeren van werktuigbouwkundige installaties, die woningen duurzamer en comfortabeler maken. Denk aan ventilatie, elektriciteit en verwarming. Daarnaast is een belangrijke service ook het technisch beheer en onderhoud van installaties.

“Het was een waardevolle middag. We hebben ons bezoek mee kunnen nemen in onze passie voor techniek,” vertelt Cees Kievit. Hij is vestigingsleider bij Hoppenbrouwers. “Naast een waardevolle kennismaking met de cultuur en mensen van ons familiebedrijf, zijn we met elkaar in gesprek gegaan over actuele thema’s. Zoals het aanhoudende tekort aan technisch geschoold personeel in onze gemeente. Deze gesprekken zijn essentieel voor het vormen van strategieën om deze uitdagingen aan te pakken. En zo groei en innovatie in de technische sector te stimuleren”,  voegt hij toe.

Wethouder Berend Jan Bruggeman (Arbeidsmarkt) vond het goed om zo met het management van gedachten te wisselen. “Hoppenbrouwers is een echt familiebedrijf, waar de medewerkers zorgen voor elkaar.  Maar daarnaast is er ook oog voor de toekomst, met bijvoorbeeld het opleiden van de nieuwe generatie. Bedrijven hebben daar een rol in, net als het onderwijsveld en wij als gemeente. Goed om elkaar daarin te vinden en versterken.”

Zelf opleiden
Vanwege de groeiende tekorten aan technisch geschoolde mensen vindt  Hoppenbrouwers een hechte relatie met de lokale scholen belangrijk. De technisch dienstverlener zet daarnaast in op eigen onderwijs aan technisch talent en doorstroom van onderaf. In veel vestigingen heeft Hoppenbrouwers een praktijkschool opgericht. Daar dragen ervaren technici hun uitgebreide kennis, expertise en passie voor techniek actief over aan bbl-leerlingen. Dat zijn leerlingen die werken en leren combineren. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van Goeree-Overflakkee opende op 8 juni 2023 de praktijkschool op de vestiging in Middelharnis.

Dit schooljaar volgen 5 studenten er iedere week technieklessen. De meesten komen van technische opleidingen buiten Goeree-Overflakkee. Hier ontbreekt het op dit moment aan een opleiding specifiek op installatietechniek gericht. Het is een richting waar Hoppenbrouwers graag een nieuwe opleiding ziet starten.

Samenvoeging vestigingen
De samenvoeging van Hoppenbrouwers Goedereede en Hoppenbrouwers Middelharnis kwam tijdens het bezoek ook aan bod. Beide vestigingen gaan verder als één sterke vestiging op Goeree-Overflakkee. De technisch dienstverlener voegt de twee vestigingen samen. Zo kan Hoppenbrouwers beter inspelen op de klantbehoeften, passend bij actuele ontwikkelingen in de maatschappij en de branche. Goedereede sluit vanaf 1 september 2024 helemaal aan bij Middelharnis. De vestiging bestaat dan uit 75 medewerkers en streeft naar een omzet van circa 19 miljoen euro.

Over Hoppenbrouwers
Hoppenbrouwers ontwikkelde zich in ruim 100 jaar van eenmanszaak in Udenhout tot een toonaangevende technische dienstverlener. Hoppenbrouwers heeft 1850 medewerkers en meer dan 20 vestigingen in Nederland. Gedreven door de ambitie de meest duurzame technisch dienstverlener van morgen te worden, combineert Hoppenbrouwers expertise in elektrotechniek, werktuigbouwkunde, slimme gebouwtechnologieën en automatiseringssystemen, gericht op diverse sectoren.

Naast het implementeren van duurzame techniek, zet Hoppenbrouwers zich in voor een milieubewuste bedrijfsvoering. En werkt samen met klanten aan verdere verduurzaming.