SGP grootste op Goeree-Overflakkee bij EP-verkiezingen

10 juni 2024

Dankbaar, verwonderd en blij is de SGP op Goeree-Overflakkee met de verkiezingsuitslag. Bert-Jan Ruissen behoudt zijn zetel in het Europees Parlement en daarmee kan het Bijbels geluid in de Europese vergaderzalen blijven klinken.

Dat was geen vanzelfsprekende zaak. Jarenlang deed de SGP samen met de CU mee aan de Europese verkiezingen. Daar is door het landelijke CU-bestuur een streep doorgezet. We moesten als SGP dus op eigen kracht een zetel gaan halen.

Hoewel er een lagere opkomst was op ons eiland ten opzichte van de laatste Tweede Kamerverkiezingen zijn er toch 150 stemmen meer op de SGP uitgebracht. De SGP is daarmee veruit de grootste partij in stemmenaantal op ons eiland. Iets om dankbaar voor te zijn. 5267 kiezers vulden hun keus in voor de SGP. In maar liefst 29 gemeenten is de SGP als grootste uit de bus gekomen.

Vanaf Goeree-Overflakkee wensen we Bert-Jan Ruissen Gods zegen en alle goeds toe voor de komende periode. We kennen hem inmiddels goed, dus als er zaken spelen die in Europa geregeld moeten worden of daar hun oorsprong hebben, dan weten we hem te vinden.