Familiedag 1 juni 2024

Algemene informatie

D.V. zaterdag 1 juni zal een SGP-familiedag worden gehouden bij het RTM-museum in Ouddorp. In het kader van de komende verkiezingen voor het Europees Parlement kunt u kennismaken met verschillende bekende SGP’ers. Ook zijn er leuke en interessante activiteiten voor jong en oud en zullen diverse ‘goede doelen’ zich presenteren. Natuurlijk kunt u een mooie rit over de Brouwersdam maken met de historische trams. En het museum met prachtig gerestaureerde trams mag u zeker niet overslaan!

Ruim 50 jaar was de RTM de belangrijkste vervoerder van de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. Beleef de herinneringen van een reis van vroeger met het originele RTM-materieel, met de ritten van nu!

Meldt u snel aan voor een GRATIS toegangsbewijs op de SGP-Familiedag in Ouddorp.

TIP: Combineer deze dag met een bezoek aan zorg- en geitenboerderij ‘de Mekkerstee’ in Ouddorp.

Programma

Om 10:00 uur start de SGP-Familiedag met de gehele dag speciaal voor de SGP bezoekers tramritten over de Brouwersdam. Tijdens deze dag kunt u in gesprek met de SGP over tal van onderwerpen die lokaal, provinciaal, landelijk en europees spelen en maak zelf een keuze waar u in de Europese Unie geld aan zou willen uitgeven. Lijsttrekker Bert-Jan Ruissen is een dagdeel aanwezig in Ouddorp. Ook de tweede man op de Europese verkiezingslijst is aanwezig. Beiden zijn goed bekend met zaken die spelen in de Europese Unie.

Voor de kinderen is er een leuke speurtocht door het museum en kunnen ze meerijden in de minitrein. Verschillende goede doelen zijn aanwezig. Doe vooral mee met de speciale Familiedag quiz en maak kans op leuke prijzen. Bij binnenkomst krijgt u tevens kortingsbonnen voor consumpties.

Sprekers op deze dag:

 

Bert Jan Ruissen (Krimpen aan de IJssel)
Lijsttrekker SGP Europarlement

 

 

 

Harold Hooglander (Gouda)
Nr 2 op de SGP Europarlement

 

 

 

Nico de Jager
Statenlid SGP Zuid-Holland

 

 

Adresgegevens RTM Museum Ouddorp:
G.C. Schellingerweg 2, 3253 MD Ouddorp
Website: https://rtm-ouddorp.nl

Activiteiten

SGP-familiedag
Wie wil er nu niet een gratis toegangsbewijs voor dit nostalgisch museum? Op deze dag maakt u kennis met de RTM, die in het verleden op de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden het vervoer regelde. Natuurlijk is er een mooie rit over de Brouwersdam met het origineel rijdend materieel. Verder zijn er tal van activiteiten voor jong en oud en zullen er verschillende ‘goede doelen’ zich presenteren. Het RTM-museum bevindt zich op enkele minuten lopen van het strand. Wie weet worden daar die zaterdag zeehonden vrijgelaten door zeehondenopvang A Seal!

Bunkerroute

Op ongeveer 1,5 kilometer afstand van het RTM-Museum liggen 18 betonnen bouwwerken uit de Tweede Wereldoorlog verscholen in het duingebied. Dit bunkercomplex is door de Duitsers aangelegd als verdediging tegen een eventuele invasie vanaf zee. Na de oorlog verdwenen de meeste bunkers onder het zand, overwoekerd door braamstruiken. Een groep vrijwilligers groef het complex enkele jaren geleden uit met als resultaat een looproute van ongeveer een kilometer langs de verschillende bunkers. De bunkerroute is vrij toegankelijk.

Mekkerstee
Ouddorp staat ook bekend om ‘de Mekkerstee’. Een geiten- en zorgboerderij waar je een keer geweest moet zijn. Zodra je het erf oploopt voel je meteen de charme van het boerenleven. Loop lekker rond tussen de geiten en andere boerderijdieren en geniet tussendoor van het zelfgemaakte ijs. Natuurlijk is er een bezoek aan de boerderijwinkel waar je een lekker stukje kaas of iets anders kunt kopen. ‘De Mekkerstee’ is hoofdsponsor van de SGP-familiedag in Ouddorp.

 

 

Europese verkiezingen

Noteer alvast in uw agenda: 6 juni verkiezingen Europees Parlement! De EU maakt zich steeds meer los van haar christelijke wortels. Brussel bemoeit zich ook te veel met zaken die we beter zelf kunnen regelen.

De SGP is in het Europees Parlement al 40 jaar een rots in de branding. Om de christelijke waarden te bepleiten. En om Europa terug te brengen naar de kern.

Onder de slogan ‘Stem christelijk. Rem Europa’ wil de SGP zich de komende vijf jaar in het Europees Parlement inzetten voor christelijke waarden, een bescheiden Europa en ruimte voor ondernemerschap.

De SGP zet zich in voor meer christelijke waarden en minder EU. Lijsttrekker Bert-Jan Ruissen: “Europa moet terug naar haar christelijke wortels en zich beperken tot haar kerntaken.”

Meer dan ooit geldt: iedere stem telt! Ook die van u. Ook die van jou! Mogen we naast uw stem ook op uw gebed en steun rekenen?

Meer informatie over de SGP Eurofractie leest u hier

Aanmelden
    Sponsors