Uitspraak rechtbank over skatevoorziening Rubensplein

4 november 2013

Op woensdag 30 oktober heeft de rechtbank in Rotterdam uitspraak gedaan over de skatevoorziening aan het Rubensplein in Middelharnis. De voorlopige voorziening is door de rechtbank afgewezen. Dit betekent dat het niet nodig is om de skatebaan direct te verwijderen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee moet opnieuw de zaak bekijken en een besluit nemen.

Begin september maakte de gemeente bekend dat zij de skatevoorziening aan het Rubensplein wilde verwijderen in verband met de geluidsoverlast. Omwonenden en andere belanghebbenden die de skatebaan op deze locatie graag wilden behouden protesteerden en tekenden beroep aan tegen het besluit.

Op 11 september diende de voorstander van het verwijderen van de skatebaan een verzoek tot een voorlopige voorziening in bij de rechtbank Rotterdam. Dit verzoek hield in dat de gemeente de skatevoorziening zo snel mogelijk moest verwijderen. Dit verzoek is afgewezen; de gemeente hoeft de skatevoorziening dus niet onmiddellijk te verwijderen.
De gemeente moet de situatie opnieuw bekijken en binnen zes weken een nieuw besluit nemen.

Eerder vergaderde de gemeenteraad over deze voorziening.